Namnsdag
Grattis!


Handplockad grupp söker efter Velmira

Foto: Niklas Hagman

"

Handplockad grupp söker efter Velmira

 

Publicerad: 16 februari 2019 | 17:04

AVESTA-DALARNA Under lördagen har det varit ett intensivt letande efter den försvunna kvinnan Velmira i Avesta.

I sökandet deltar polisen, hemvärnet, Missing People och Frivilliga resursgruppen, FRG, har deltagit i arbetet. Polisen har pekat ut vilka platser som ska genomsökas. Missing People har letat på fem platser och FRG har sökt på andra ställen.

Letandet samordnades från Folkets hus i Avesta.

Dagen inleddes vid 8-tiden med att polisen, hemvärnet, FRG och Missing People fördelade sökområdena mellan sig. Klockan 13.30 hade det inte gjorts några framsteg i sökandet. Det som har hänt är att ett par av grupperna har kommit tillbaka och fått nya sökområden.

Velmiras man har gripits utomlands och en förundersökning gällande brott pågår.

– Vi vet inte var hon är eller var hon befunnit sig innan hon befarats ha bragds om livet. Vi släpper bilden som ett heads up för folk att försöka minnas, säger Stefan Dangardt.

Han berättar att polisens hypotes är att lägenheten i Avesta är brottsplatsen – men betonar dock att man inte är helt säker. Hon delade den med sin man, som nu misstänks för mord, och deras gemensamma dotter.

Polisen har den senaste veckan gått ut med att man vill få in information från den som sett eller hört något. Vet du något om fallet ring polisen på 114 14.


Skribent
 
0.jpg bild.jpg DSC_3496.jpg
DSC_3504.jpg DSC_3509.jpg DSC_3547.jpg
DSC_3567.jpg DSC_3618.jpg DSC_3629.jpg