Namnsdag
Grattis!


Man anhållen ska ha skjutit mot polis genom lägenhetsdörr i Smedjebacken

Foto: Niklas Hagman

"

Man anhållen ska ha skjutit mot polis genom lägenhetsdörr i Smedjebacken

 

Publicerad: 23 april 2024 | 15:02

SMEDJEBACKEN-DALARNA

Under natten genomförde polisen en omfattande insats i Smedjebacken, där en man hade barrikaderat sig i en lägenhet i ett flerfamiljshus och avfyrat skott med ett vapen.

 

Mats Thörn, vakthavande befäl vid polisen, berättade för TT runt midnatt att en patrull hade skickats för att genomföra en handräckning. När de anlände ville mannen inte samarbeta, vilket ledde till en kaotisk och orolig situation. Thörn rapporterade också att mannen hade skjutit mot dörren med ett vapen, men tack vare polisens försiktighet hade ingen blivit träffad.

 

Polisen hade en stor närvaro av personal på plats, inklusive insatsstyrka och förhandlare. Händelsen började vid 20-tiden på måndagskvällen och strax efter 01.10 valde mannen att ge upp och överlämna sig.

 

"Vi lyckades få ut honom med hjälp av förhandlarna, det var en relativt odramatisk avslutning," sade Mats Thörn och tillade att händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott.

 

Mannen anhölls senare under natten av åklagaren. I lägenheten, som har avspärrats för en teknisk undersökning, hittades ett hagelgevär som har konfiskerats av polisen.


Skribent
 
0.jpg DSC_6596.jpg DSC_6606.jpg
DSC_6612.jpg DSC_6614.jpg DSC_6627.jpg