Namnsdag
Grattis!


Två barn och en vuxen befaras döda i brand

Foto: Christian Vargahed

"

Två barn och en vuxen befaras döda i brand

 

Publicerad: 24 mars 2024 | 11:33

KILSMO-ÖREBRO

En villabrand har inträffat i Kilsmo utanför Örebro, där en pappa i 35-årsåldern och två små barn befaras ha omkommit.

 

Polisen rapporterar att fyra personer från samma familj lyckades fly elden. Larmet om branden inkom vid kvart över tolv på natten mot söndagen.

 

När räddningstjänsten anlände var huset redan övertänt, och på grund av brandens intensitet var det omöjligt att ingripa i timmervillan.

 

- Räddningstjänsten insåg omedelbart att de inte skulle kunna släcka branden,  säger Olle Lund, vakthavande befäl hos polisen.

 

Vid platsen träffade räddningspersonalen på fyra personer som hade lyckats ta sig ut från villan och som vittnade om att tre andra familjemedlemmar fortfarande befann sig inne i huset.

 

- Med tanke på brandens omfattning fruktar vi att de har omkommit, säger Olle Lund. 

 

De som blev kvar huset var en förälder och två små barn. De fyra överlevande har förts till sjukhus, men enligt polisen är de inte allvarligt fysiskt skadade.

 

Invånare i det lilla samhället Kilsmo, där de flesta känner varandra, är djupt chockade av händelsen. Benice Sellberg, som bor i området, berättar om sin upplevelse av branden.

 

"Det är ofattbart, jag har en klump i magen. Det är svårt att förstå," säger hon. Hon såg branden från sitt fönster och beskriver en syn av tjock rök och flammande lågor.

 

Även om brandorsaken ännu inte är fastställd, har polisen inlett en förundersökning om mordbrand. Detta sker automatiskt för att utreda vad som kan ligga bakom branden och den tragiska händelsen. 


Skribent
 
0.jpg 1.jpeg 2.jpeg
3.jpeg